marynowany melon na zimę bez sterylizacji

45 min
1 porcja
Marynowany melon na zimę bez sterylizacji
rsooll, stock.adobe.com
0

Bardzo nietypowym zimowym preparatem jest marynowany melon. Ponadto, aby zaoszczędzić czas i wysiłek, można go nawet przygotować bez sterylizacji. Mówię Ci, jak najlepiej to zrobić, aby słoiki stały dobrze przez cały sezon.

Składniki

  • Melon - 1 kg
  • woda - 2 L
  • cukier - 250 g
  • sól - 1 art.
  • ocet - 1 art.
  • przyprawy i przyprawy - 1 art.

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój miąższ melona na kawałki i włóż do słoika.

Zalej wrzącą wodą, przykryj i odstaw na 20 minut.

Odcedź tę wodę, dodaj cukier, sól i przyprawy i zagotuj.

Ponownie wlej melon, wlej ocet i zwiń obrabiany przedmiot.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy