dżem jagodowy z borówkami

1 godz. 0 min.
4 porcje
Dżem jagodowy z borówkami
yuriygolub, stock.adobe.com
0

Borówka brusznica jest dobra w czystej postaci, ale nie gorsza w połączeniu z innymi jagodami. Na przykład dżem jest po prostu niesamowity w smaku, konsystencji i aromacie z jagód z borówkami. Lepiej gotować ze świeżych jagód bez zamrażania.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posortuj jagodę, przykryj cukrem i pozostaw na noc.

Doprowadzić do wrzenia, gotować przez 5 minut, zdjąć z ognia i ostudzić.

Powtórz poprzedni krok.

I po raz trzeci gotuj dżem przez 5 minut.

Natychmiast zwiń go w sterylne słoiki na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy