marmolada z czerwonej porzeczki w domu

1 godz. 0 min.
2 porcje
Marmolada z czerwonej porzeczki w domu
severga, stock.adobe.com
0

Smaczniejszy niż twój ulubiony domowy dżem może być tylko domowa marmolada z czerwonej porzeczki. Idealne przygotowanie na zimę, z którego wszyscy członkowie rodziny będą zachwyceni! A zwłaszcza dzieci, ale nie są tak łatwe do zadowolenia. Okazuje się lepszy i zdrowszy niż jakiekolwiek słodycze sklepowe!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posortuj porzeczki, oderwij gałązki i dodaj do nich 150 ml wody.

Doprowadzić do wrzenia, gotować przez 5 minut i zetrzeć masę w puree. Przetrzyj go przez sito.

Dodaj cukier i ponownie zagotuj marmoladę.

Gotuj przez 15 minut i ostudź. I tak jeszcze 2-4 razy, spójrz na gęstość.

Wlej marmoladę do wysterylizowanych słoików.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy