zupa harcho z ryżem na zimę w słoikach

2 godz. 0 min.
6 porcji
Zupa kharcho z ryżem na zimę w słoikach
Avocado_studio, stock.adobe.com
0

Półfabrykaty zupy zaoszczędzą czas gospodyni i urozmaicą dietę zimą. Jeśli nie lubisz śliwek i orzechów w Kharcho, ten przepis bez nich jest dla ciebie. Zagotuj bulion, wlej dressing, ulubione przyprawy, gotuj i pachnąca zupa kharcho z ryżem jest gotowa!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Obierz i zetrzyj marchewki (możesz użyć koreańskiej tarki do rozdrabniania marchwi).

Ryż opłucz i gotuj do miękkości.

Usuń skórkę z pomidorów, drobno posiekaj lub przepuść przez maszynę do mięsa.

W dużym kotle rozgrzej olej roślinny, dodaj cebulę i smaż na złoty kolor.

Dodaj marchewki do cebuli, smaż razem przez 10-15 minut.

Posiekane pomidory dodaj do smażenia i gotuj razem, aż nadmiar płynu wyparuje, około 15 do 20 minut.

Ugotowany ryż wymieszaj w kotle ze smażeniem. Sól, dodaj chmiel suneli i liść laurowy (opcjonalnie), dobrze wymieszaj.

Gotuj powstały dressing przez 20 minut na małym ogniu.

Wlej gorący sos do wstępnie wysterylizowanych słoików i zwiń. Przechowuj półfabrykat zupy w puszkach kharcho w chłodnym miejscu do zimy.

Katarzyna Parszyna
przepis dodał (a):
Katarzyna Parszyna
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy