sos pomidorowy z jabłkami na zimę

40 min
12 porcji
Sos pomidorowy z jabłkami na zimę
stanisluva, stock.adobe.com
0

Poświęcam dużo czasu na konserwowanie sosów. Staram się przygotować je w takiej ilości, aby wystarczyło do następnego zbioru. Oprócz standardowego keczupu gotuję sos pomidorowy z jabłkami. Uwielbiam połączenie słodkich pomidorów i kwaśności owocowej.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój pomidory i obrane jabłka.

Zmiel ostrą paprykę i czosnek w blenderze.

Połącz wszystko w garnku z grubym dnem.

Dodaj sól, cukier i pozostaw na 1,5-2 godziny.

Gotuj na małym ogniu przez 20 minut.

Puree za pomocą blendera zanurzeniowego, aż będzie gładkie.

Dodaj przyprawy i gotuj przez kolejne 5-7 minut.

Dodaj ocet, wymieszaj i zamknij w przygotowanych słoikach.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy