kompot feijoa na zimę bez sterylizacji

35 min
1 porcja
Kompot z feijoa na zimę bez sterylizacji
la_vanda, stock.adobe.com
0

Z jednej strony feijoa wygląda bardzo atrakcyjnie i niecodziennie. Z drugiej strony nie zawsze jest jasne, ale co z tym zrobić dalej, zwłaszcza jeśli dostałeś dość duży zapas. Na przykład możesz zwinąć kompot do słoików na zimę bez sterylizacji.

Składniki

  • feijoa - 400 g
  • cukier - 300 g
  • woda - 2.5 l

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój feijoa losowo i włóż do czystego słoika.

Zalej wrzącą wodą i pozostaw pod przykryciem na 20 minut.

Odcedź tę wodę, dodaj do niej cukier i ponownie zagotuj.

Ponownie napełnij feijoa i zwiń na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy