pierwsze dania 17.03.2022

zupa grochowa z marchewką i ziołami

1 godz. 30 min.
4 porcje
Zupa grochowa z marchewką i ziołami
Vera.FoodandGarden, stock.adobe.com
0

Taka prosta i znana zupa grochowa jest znacznie łatwiejsza do urozmaicenia niż na pierwszy rzut oka. Składniki, krojenie, proces gotowania-wszystko to ma znaczenie. Złap mój ulubiony przepis z marchewką i ziołami bez smażenia.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ugotuj filet z kurczaka do miękkości i wyjmij z bulionu.

W bulionie gotuj pokruszony groszek z wędzonym mięsem do miękkości, około pół godziny.

Posiekaj cebulę, seler, paprykę i jedną marchewkę. Smażyć do miękkości i wysłać do groszku.

Gotuj wszystko razem przez 5 minut, wyjmij wędzone mięso i zmiel zupę blenderem.

Umieść go z powrotem na kuchence, w razie potrzeby dodaj trochę wody lub śmietany.

Pokrój Pozostałe marchewki w plasterki i wyślij do zupy. Gotuj przez 10 minut.

Usmaż boczek i wyślij go również na patelnię. Zwróć wędzone mięso i dopraw danie.

Po kolejnych 2-3 minutach zdejmij naczynie z ognia.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy