pierwsze dania 18.02.2022

barszcz z masłem

1 godz. 30 min.
8 porcji
Barszcz z maślakami
minadezhda, stock.adobe.com
0

Kiedy natknę się na pachnące masło, z pewnością zrobię z nich Barszcz. Grzyby nadają potrawie niezapomniany aromat, sprawiają, że jest jeszcze smaczniejsza i grubsza. W tym przepisie proces gotowania jest szczegółowo opisany, aby nawet początkujący kucharze poradzili sobie z zadaniem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój wieprzowinę, opłucz, zalej zimną wodą i gotuj przez 10 minut.

Zmień wodę, dodaj liść laurowy, czarne ziarna pieprzu i gotuj przez 1 godzinę.

Masło, ziemniaki, buraki, marchew, czosnek i cebulę obrać. Usuń górne liście z kapusty.

Pokrój buraki, ziemniaki, cebulę, masło i kapustę. Zetrzyj marchewki na grubej tarce.

Rozgrzej masło na patelni, dodaj marchewkę, cebulę i gotuj na złoty kolor.

Dodaj grzyby, posiekany czosnek i kontynuuj smażenie przez kolejne 10 minut, ciągle mieszając.

Osobno smażyć buraki na oleju roślinnym przez 7-10 minut.

Wymieszaj koncentrat pomidorowy z 200 ml gorącego bulionu i wlej do patelni z burakami. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut.

Wlej ziemniaki, kapustę i oba rodzaje smażenia do garnka z mięsem. Gotuj wszystko razem przez 15 minut.

Sól i zdejmij z ognia. Gotowy Barszcz należy nalegać pod pokrywką przez 15 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy