chutney z czerwonej porzeczki na zimę

30 min
4 porcje
Chutney z czerwonej porzeczki na zimę
Pixel-Shot, stock.adobe.com
0

Dzisiaj przygotujemy popularny sos indyjski na zimę. Świetnie urozmaica twoje codzienne menu. Wolę gotować chutney z czerwonej porzeczki bez ostrej papryki, ale w razie potrzeby można go dodać razem z jagodami.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz cebulę i pokrój na duże kawałki.

Połóż na rozgrzanej patelni z olejem i smaż przez 2-3 minuty.

Usuń cebulę, wlej jagody porzeczki na patelnię.

Dodaj gorącą wodę, przyprawy, cukier i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut, od czasu do czasu mieszając.

Złap cynamon i wyrzuć. Wlej sól do sosu i wlej ocet.

Dusić przez kolejne 2 minuty, włożyć do wysterylizowanych słoików i zwinąć.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy