dżem z zielonego agrestu z pomarańczą

45 min
4 porcje
Dżem z zielonego agrestu z pomarańczą
DarinaSilina, stock.adobe.com
0

Zielony agrest może nie być zbyt interesujący, gdy jest świeży, ale jest nieocenionym składnikiem półfabrykatów. Na przykład taki dżem z pomarańczą – po prostu nie można się oprzeć. Zimą podnosi na duchu swoim wyglądem i zapachem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Sparzyć cytrusy wrzącą wodą, pokroić i usunąć pestki.

Przełóż agrest przez maszynkę do mięsa i przetrzyj przez sito.

Przepuść cytrusy przez maszynkę do mięsa.

Dodaj cukier, zagotuj dżem i gotuj przez pół godziny na małym ogniu.

Zwiń go w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy