pierwsze dania 28.03.2022

barszcz ukraiński z kiełkującymi ziarnami

1 godz. 30 min.
4 porcje
Barszcz ukraiński z kiełkującymi ziarnami
Maksim Toome, stock.adobe.com
0

Tradycyjnie barszcz ukraiński jest często podawany ze świeżymi posiekanymi ziołami. Ale od tego czasu gama dostępnych produktów znacznie wzrosła. Proponuję spróbować użyć kiełkujących kiełków. Co więcej, od pszenicy i słonecznika po rzodkiewki i fasolę mung.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj wołowinę do miękkości i odcedź bulion. Ugotuj w nim ziemniaki.

Po 10 minutach dodaj obie posiekane kapusty.

Zetrzyj buraki i marchewki. Posiekaj cebulę i podsmaż wszystko razem, aż będzie miękkie. Dodaj koncentrat pomidorowy i trochę bulionu i gotuj pod przykryciem przez 5-7 minut.

Włóż pieczeń do barszczu. Dodaj fasolę i gotuj wszystko razem przez kolejne 7 minut.

Dopraw Barszcz, dodaj posiekany czosnek z kiełkami i zdejmij z ognia.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy