lecho z cukinii bez octu na zimę

1 godz. 0 min.
2 porcje
Lecho z cukinii bez octu na zimę
grzej_fot, stock.adobe.com
0

Dzisiaj powiem Ci, jak zrobić pyszne lecho z cukinii bez octu na zimę. Ten przysmak w puszkach może być używany jako samodzielne danie lub dodawany do zup, gulaszu lub sosów, aby nadać oryginalny smak.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj cebulę, zetrzyj marchewki i smaż do miękkości na oleju.

Drobno posiekaj resztę warzyw i dodaj tam.

Dodaj pomidor, czosnek, sól i przyprawy do smaku.

Doprowadź lecho do wrzenia i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut.

Włóż do sterylnych słoików i sterylizuj przez kolejne 15 minut.

Rzuć lecho z cukinii na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy