dżem jabłkowy z cytryną i pomarańczą

40 min
4 porcje
Dżem jabłkowy z cytryną i pomarańczą
5ph, stock.adobe.com
0

Aby dżem jabłkowy nabrał jaśniejszego smaku i aromatu, a jednocześnie lepiej zachował kolor, dodaję do niego cytrusy. Smaczniej jest wziąć jednocześnie cytrynę i pomarańczę. Ale jeśli używasz ich ze skórką, najpierw dokładnie umyj i zalej wrzącą wodą.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Cienko pokrój wszystkie owoce. Ze skórką lub nie - opcjonalnie.

Przykryj cukrem i pozostaw na 4-6 godzin lub na noc.

Zagotuj dżem i gotuj przez pół godziny na małym ogniu.

Zwiń go w wysterylizowane słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy