pasta pomidorowa na zimę

3 godz. 0 min.
4 porcje
Pasta pomidorowa na zimę
teatian, stock.adobe.com
0

Aby za każdym razem nie wydawać pieniędzy na koncentrat pomidorowy i nie odkładać gotowania, ponieważ w domu nie było odpowiedniej torby, ugotuj ją sam. Możesz więc zrobić to w dowolnej wymaganej ilości i w dowolnym wygodnym formacie-w małych słoikach lub w półlitrowych słoikach.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zanurz pomidory we wrzącej wodzie, usuń skórkę i pokrój losowo.

Pokrój cebulę losowo, Dodaj do pomidorów i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut na małym ogniu.

Odcedź nadmiar soku i zmiel wszystko blenderem.

Dodaj cukier, sól, liść laurowy i przyprawy do smaku.

Gotuj makaron przez około 2 godziny na małym ogniu, aż będzie gęsty.

Na koniec dodaj ocet i zwiń go w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy