sos jabłkowy do mięsa na zimę

45 min
2 porcje
Sos jabłkowy do mięsa na zimę
minadezhda, stock.adobe.com
0

Jabłka na zimę to nie tylko doskonały dżem i kompoty, ale także bardzo smaczny sos. Jest szczególnie dobry do kebabów i po prostu do smażonego mięsa. W dalszej części przepisu szczegółowo opiszę, jak go ugotować i co można dodać do smaku i pikanterii.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz jabłka, pokrój, dodaj wodę i gotuj przez 10 minut.

Zmiel jabłka w dowolny sposób.

Dodaj posiekaną ostrą paprykę, czosnek i resztę składników.

Gotuj sos przez 10-15 minut na małym ogniu.

W razie potrzeby - przetrzyj go przez sito.

Zwiń sos do wysterylizowanych słoików.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy