warzywa w soku pomidorowym na zimę

30 min
10 porcji
Warzywa w soku pomidorowym na zimę
iamfrk7, stock.adobe.com
0

Jeśli lubisz sałatki warzywne, ten przepis Ci się spodoba. Możesz go uzupełnić cukinią, bakłażanem, zieloną fasolką i zielonym groszkiem. Długie gotowanie warzyw w soku pomidorowym nie jest tego warte, powinny pozostać lekko jędrne.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posiekaj kapustę, zioła, obraną cebulę i paprykę.

Zetrzyj marchewki na grubej tarce.

Przełóż pomidory przez sokowirówkę.

Połącz wszystko w głębokim rondlu, dodaj cukier, sól i masło. Przykryj i odłóż na bok na 1 godzinę.

Gotuj przez 10 minut, pieprz i gotuj przez kolejne 10 minut.

Wlej ocet, wymieszaj i wyłącz ogrzewanie. Napełnij przygotowane słoiki, zwiń i owiń ciepłym kocem na jeden dzień.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy