galaretka z soku z kaliny

1 godz. 10 min.
4 porcje
Galaretka z soku z kaliny
gesha s, stock.adobe.com
0

Galaretkę na zimę można przygotować nie tylko z całych jagód, ale także z soku. Na przykład taka Oryginalna wersja soku z kaliny. Nawiasem mówiąc, okazuje się, że wcale nie jest gorzki i spodoba się nawet tym, którzy nie lubią tej jagody.

Składniki

  • Kalina - 1 kg
  • woda - 2 szklanki
  • cukier - 1 kg

Przepis na gotowanie krok po kroku

Dodaj wodę do kaliny i gotuj przez 5 minut po zagotowaniu.

Przetrzyj go przez sito i dodaj cukier do powstałego soku.

Gotuj galaretkę przez około godzinę, aż zgęstnieje i zwiń w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy