gęsty dżem z borówki brusznicy

1 godz. 0 min.
4 porcje
Gęsty dżem z borówki brusznicy
PixelShot, stock.adobe.com
0

Borówka brusznica to niezwykle zdrowa i niesamowicie smaczna jagoda. Ale są dwa problemy-nie wszędzie rośnie, a jej sezon nie jest tak długi. Z części te problemy rozwiązuje Konserwacja i Półfabrykaty. Dlatego dzisiaj podzielę się moim ulubionym przepisem na gęsty dżem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przykryj Borówki cukrem, wlej wodę i gotuj, mieszając, na małym ogniu przez około 35-40 minut.

Dodaj sok z cytryny i gotuj dżem jeszcze przez kilka minut.

Zwiń dżem w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy