sok z wiśni na zimę

20 min
4 porcje
Sok z wiśni na zimę
Olga Kriger, stock.adobe.com
0

Uwielbiasz sok z wiśni? Ale sok sklepowy z różnymi dodatkami dla smaku, aromatu i bezpieczeństwa nigdy nie może się równać z domowym preparatem. A jeśli zwykły świeży jest po prostu wyciśnięty, to aby zwinąć go w słoiki, musisz wziąć pod uwagę kilka niuansów. Opowiadam!

Składniki

  • wiśnia - 1.5 kg
  • woda - 1-2 szklanki
  • cukier - 1-2 szklanki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wyciśnij sok z wiśni w dowolny dogodny sposób.

Rozcieńczyć wodą i dodać cukier do smaku.

Doprowadź sok do wrzenia i gotuj przez 3 minuty.

Zwiń go w wysterylizowane słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy