dżem z wiśni i czarnej porzeczki

50 min
4 porcje
Dżem z wiśni i czarnej porzeczki
JoannaTkaczuk, stock.adobe.com
0

Miłośnikom dżemów jagodowych i dżemów proponuję spróbować połączenia wiśni i czarnej porzeczki. Ten dżem jest soczysty i jasny, z lekką kwaskowatością i wyrazistym aromatem. Polecam używać tylko świeżych jagód i przygotować taki dżem na przyszłość, aby cieszyć się nim o każdej porze roku.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Usuń pestki z wiśni, wymieszaj wszystkie jagody z cukrem i pozostaw na noc.

Opcjonalnie-przełóż przez maszynę do mięsa.

Zagotuj dżem i gotuj przez 30 minut na małym ogniu.

Zwiń w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy