Sałatka z czerwonej kapusty na zimę

1 godz. 0 min.
4 porcje
Sałatka z czerwonej kapusty na zimę
Loredana, stock.adobe.com
0

Sałatki na zimę Wykonane ze świeżych warzyw zachowują wszystkie swoje korzystne właściwości, co jest szczególnie ważne dla utrzymania odporności w zimie. A to po prostu doskonała różnorodność codziennej diety. Dlatego uwielbiam oryginalne półfabrykaty, takie jak ta sałatka z czerwonej kapusty.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj różyczki kalafiora przez 5 minut we wrzącej wodzie.

Posiekaj resztę warzyw, czosnku i ziół. Włóż do wysterylizowanych słoików.

Zalej wrzącą wodą i pozostaw pod pokrywkami na 10 minut.

Odcedź tę wodę, zagotuj ponownie i zalej przez kolejne 10 minut.

Ponownie odcedź tę wodę, dodaj sól, cukier i ocet i zagotuj.

Zalej sałatkę marynatą i zwiń na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy