dżem śliwkowy z orzechami włoskimi

45 min
4 porcje
Dżem śliwkowy z orzechami włoskimi
Viktorija, stock.adobe.com
0

Uwielbiam dodawać orzechy włoskie do dżemu, zwłaszcza do dżemu śliwkowego. Ma nieco osobliwą konsystencję, ale po prostu niesamowity smak. To jest ta sama uczta, którą najlepiej spożywać po prostu łyżką ze słoika. Świetnie sprawdza się również w ciastach i ciastach.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Usuń pestki ze śliwek i losowo pokrój owoce.

Przykryj cukrem, dodaj kilka łyżek wody i zagotuj.

Gotuj dżem przez 10 minut i dodaj posiekane orzechy włoskie.

Gotuj przez kolejne 15 minut i ułóż dżem w suchych, czystych słoikach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy