konfitura Wiśniowa bez pestek

25 min
5 porcji
Konfitura Wiśniowa bez pestek
gkrphoto, stock.adobe.com
0

Domowe wypieki są często przygotowywane z dodatkiem konfitury wiśniowej. Jest dość gęsty, umiarkowanie słodki i doskonale komponuje się z większością rodzajów ciasta. Bardziej jednorodną masę można uzyskać, przerywając konfiturę za pomocą blendera zanurzeniowego.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Umyj wiśnie pod bieżącą wodą i oczyść je z pestek.

Połącz cukier, skrobię kukurydzianą i kwas cytrynowy.

Wlej wiśnie do głębokiego rondla, dodaj suchy kęs i wymieszaj.

Na małym ogniu zagotuj masę i gotuj, aż zgęstnieje. Średnio zajmuje to 10-15 minut.

Włóż gorącą konfiturę do słoików i zamknij pokrywkami.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy