Pikantny bakłażan w stylu gruzińskim na zimę

1 godz. 0 min.
6 porcji
Pikantne bakłażany w stylu gruzińskim na zimę
Veronika Idiyat, stock.adobe.com
0

Kuchnia gruzińska słynie z różnorodnych przepisów na bakłażany. I to nie tylko przekąski i gorące posiłki. Na przykład taki ostry przedmiot w stylu gruzińskim będzie z tobą przez całą zimę. Jest równie dobra na rodzinnym obiedzie i na świątecznej uczcie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój wszystkie warzywa losowo.

Smaż bakłażany na oleju na złoty kolor.

Podsmaż cebulę, marchewkę i oba rodzaje papryki osobno.

Wymieszaj wszystko razem, zalej sokiem pomidorowym i dodaj sól i cukier.

Doprowadź obrabiany przedmiot do wrzenia i gotuj na wolnym ogniu przez 40-45 minut na małym ogniu.

10 minut przed końcem dodaj ocet, czosnek i przyprawy.

Rzuć Gruzińskie bakłażany do wysterylizowanych słoików.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy