Sałatka &171;myśliwska&187; z kapustą na zimę

50 min
8 porcji
Sałatka
Arkadiusz Fajer, stock.adobe.com
0

Zimowe menu stanie się bardziej zróżnicowane, jeśli zaopatrzysz się w konserwy w sezonie. Wśród innych opcji polecam przygotować sałatkę "myśliwską" z kapustą. Podaję przepis, który na pewno spodoba się Tobie i Twojej rodzinie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posiekaj kapustę, posyp cukrem i lekko rozgnieć rękami.

Pokrój ogórki, pomidory, koperek, marchewkę i obraną cebulę.

Ułóż warzywa w głębokim rondlu warstwami w następującej kolejności: marchew, kapusta, ogórki, pomidory, koperek i cebula.

Wymieszaj wodę z olejem, solą, przyprawami i wlej do rondla.

Dusić przez 20 minut i delikatnie wymieszać.

Ułóż w słoikach i sterylizuj przez 15 minut.

Równomiernie rozprowadź ocet, zwiń sałatkę i pozostaw na jeden dzień w cieple.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy