Zimowe menu stanie się bardziej zróżnicowane, jeśli zaopatrzysz się w konserwy w sezonie. Wśród innych opcji polecam przygotować sałatkę "myśliwską" z kapustą. Podaję przepis, który na pewno spodoba się Tobie i Twojej rodzinie.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Posiekaj kapustę, posyp cukrem i lekko rozgnieć rękami.
Pokrój ogórki, pomidory, koperek, marchewkę i obraną cebulę.
Ułóż warzywa w głębokim rondlu warstwami w następującej kolejności: marchew, kapusta, ogórki, pomidory, koperek i cebula.
Wymieszaj wodę z olejem, solą, przyprawami i wlej do rondla.
Dusić przez 20 minut i delikatnie wymieszać.
Ułóż w słoikach i sterylizuj przez 15 minut.
Równomiernie rozprowadź ocet, zwiń sałatkę i pozostaw na jeden dzień w cieple.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy