marynowane rzodkiewki na zimę

1 godz. 0 min.
4 porcje
Marynowana rzodkiewka na zimę
shaiith, stock.adobe.com
0

Z ogórkami i pomidorami wszystko jest jasne. Czy próbowałeś kiedyś konserwować rzodkiewki? Tak, podobnie, całe owoce w dużych słoikach z solanką i przyprawami. Jeśli nie, to czas zacząć, a następnie powiem Ci, jak to zrobić poprawnie!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ułóż czosnek, paprykę, koperek i umyte rzodkiewki w sterylnych słoikach.

Zagotuj wodę z solą i cukrem i napełnij słoiki. Przykryj pokrywkami i odstaw na 10 minut.

Odcedź solankę, zagotuj ją ponownie i powtórz poprzedni raz.

Ponownie odcedź solankę, ponownie zagotuj, zalej rzodkiewki i zwiń słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy