SOS figowy do mięsa na zimę

30 min
2 porcje
SOS figowy do mięsa na zimę
Daniel Vincek, stock.adobe.com
0

Zaskakujące jest to, że liczba półfabrykatów, które można wykonać z fig, jest znacznie większa niż na pierwszy rzut oka. Oprócz wszelkiego rodzaju dżemu proponuję przygotować taki wspaniały sos do mięsa. Zwiń go w małe słoiki i użyj go zimą.

Składniki

  • figi - 500 g
  • czosnek - 1 Głowa
  • Chili - 1 rzecz
  • ocet - 1 art.
  • przyprawy i przyprawy - 1 art.

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przełóż figi przez maszynkę do mięsa i drobno posiekaj czosnek i chili.

Wymieszaj wszystko razem i zagotuj.

Dodaj przyprawy i ocet, gotuj sos przez 5 minut i zwiń w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy