dżem z fioletowej cebuli

1 godz. 0 min.
4 porcje
Dżem z fioletowej cebuli
anna_shepulova, stock.adobe.com
0

Jednym z najbardziej niezwykłych preparatów jest dżem cebulowy. Wolę gotować z fioletową cebulą. Dzięki jasnemu kolorowi wielu nawet nie zgadnie, jaki jest główny składnik tak fantazyjnej uczty!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Cienko pokrój cebulę i gotuj na wolnym ogniu w niewielkiej ilości oleju przez 20 minut, powoli mieszając.

Dodaj przyprawy, cukier i wino i zagotuj.

Dodaj sok pomarańczowy i skórkę, rodzynki, wymieszaj i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 25 minut.

Zwiń dżem w wysterylizowane słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy