lecho z fasoli szparagowej na zimę

50 min
8 porcji
Lecho z fasoli szparagowej na zimę
eyalg_115, stock.adobe.com
0

Danie kuchni węgierskiej jest popularne w większości krajów Europy. Wiele gospodyń domowych zamyka go nawet na zimę. Chcesz spróbować? Polecam zacząć od tego przepisu. Lecho z fasoli szparagowej to pyszna przekąska warzywna, którą można podać do dania głównego.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przygotuj fasolę szparagową i pokrój na małe kawałki.

Przełóż pomidory i obraną cebulę przez maszynę do mięsa.

Wymieszaj masę pomidorową z cukrem, solą, przyprawami i olejem. Gotuj przez 20 minut.

Dodaj fasolę szparagową, czosnek przepuszczony przez prasę i smaż przez kolejne 15 minut.

Wlej ocet, wymieszaj i natychmiast zdejmij z ognia.

Rozłóż gorące lecho na wysterylizowanych słoikach, zwiń i odwróć do góry nogami.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy