dżem z czerwonej śliwki wiśniowej bez pestek

2 godz. 30 min.
4 porcje
Dżem z czerwonej śliwki wiśniowej bez pestek
Peredniankina, stock.adobe.com
0

Kości w dżemie - historia dla amatora. Dlatego jeśli wolisz bardziej miękką konsystencję bez niespodzianek, radzę spróbować tego beznasiennego dżemu z czerwonej śliwki wiśniowej. Będziesz musiał poświęcić trochę więcej czasu, ale wynik jest tego wart.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Usuń pestki ze śliwki wiśniowej, pokrój na pół, przykryj cukrem i odstaw na godzinę.

Wlej wodę, zagotuj i gotuj do miękkości przez 30-40 minut.

Opcjonalnie - ubij dżem blenderem.

Gotuj przez kolejne 10 minut i zwiń w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy