pierwsze dania 21.02.2022

Zimowa zupa grochowa z wieprzowiną i wędzonkami

1 godz. 30 min.
4 porcje
Zimowa zupa grochowa z wieprzowiną i wędzonym mięsem
Nata Bene, stock.adobe.com
0

Wolę gotować taką zupę grochową z wieprzowiną i wędzonym mięsem zimą lub po prostu w chłodne, pochmurne dni. Doskonale ogrzewa, zachwyca jasnym i bogatym smakiem i po prostu urozmaica dietę.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ugotuj wieprzowinę, aż będzie gotowa i wyjmij z bulionu. Pokroić.

Wcześniej namocz i opłucz groszek. Gotuj w bulionie do miękkości.

Dodaj ziemniaki pokrojone w paski i posiekane wędzone mięso.

Drobno posiekaj cebulę, zetrzyj marchewki i usmaż na maśle.

Wyślij pieczeń do zupy, dopraw, włóż wieprzowinę i gotuj, aż wszystkie składniki będą gotowe.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy