Sałatka & 171; Anfiska&187; z bakłażana na zimę

40 min
8 porcji
Sałatka
Anzhela, stock.adobe.com
0

Oryginalna przekąska z idealną równowagą pikantności, soli i kwaśności. Zaopatrz się w sałatkę z bakłażana anfisca na zimę, a zawsze będziesz mieć coś do otwarcia na obiad. Miłośnicy czosnku mogą umieścić go na liście składników, ale wolę gotować bez niego.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój bakłażany i zalej przez 15 minut osoloną wodą.

Obierz pomidory i przepuść przez maszynę do mięsa.

Posiekaj obraną cebulę, bułgarską i ostrą paprykę.

Wymieszaj masę pomidorową, olej, cukier, sól i ocet, zagotuj.

Dodaj resztę warzyw i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut, od czasu do czasu mieszając.

Ułóż gorącą sałatkę w słoikach, zwiń i odwróć do góry nogami.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy