dżem mandarynkowy w plasterkach

1 godz. 0 min.
1 porcja
Dżem mandarynkowy w plasterkach
Olga Kriger, stock.adobe.com
0

Dżem mandarynkowy można przygotować na zupełnie inne sposoby - przynajmniej w całości, przynajmniej posortuj go blenderem. Tym razem proponuję konserwować mandarynki plasterkami dla tych, którzy lubią czuć strukturę owoców w półfabrykatach.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozłóż mandarynki na plasterki, przykryj cukrem i pozostaw na 4-5 godzin.

Dodaj wodę, zagotuj i gotuj kliny przez 2-3 minuty.

Włóż je do sterylnego słoika.

Dodaj cynamon do syropu, zagotuj i zagotuj około jednej trzeciej.

Napełnij kliny mandarynki i zwiń dżem.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy