pierwsze dania 22.01.2022

zupa pomidorowa z wołowiną i warzywami

1 godz. 25 min.
6 porcji
Zupa pomidorowa z wołowiną i warzywami
FomaA, stock.adobe.com
0

Dzisiaj powiem ci jeden bardzo ciekawy przepis na zupę pomidorową. Przygotowuje się go z wołowiną i warzywami. Najważniejszym wydarzeniem jest wstępne pieczenie mięsa w pomidorach. Dzięki temu pojawia się apetyczny aromat i wyjątkowy smak.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz wołowinę, obierz i pokrój na małe kawałki.

Obierz i pokrój ziemniaki, paprykę, cebulę.

Pomidory zalać wrzącą wodą, obrać i posiekać.

Rozgrzej olej na patelni, dodaj wołowinę i smaż na złoty kolor.

Dodaj cebulę, zirę, mieloną paprykę i czarny pieprz. Kontynuuj pieczenie przez 4-5 minut.

Dodaj pomidory i gotuj wszystko razem przez kolejne 10 minut.

Przenieś pieczeń do garnka z wrzącą wodą i gotuj przez 40 minut.

Dodaj paprykę i kostki ziemniaków. Gotuj przez 10 minut na małym ogniu.

Sól, wyciśnij czosnek przez prasę i wyłącz po 2 minutach.

Zupę podawaj na głębokim talerzu, obficie posypując świeżą natką pietruszki.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy