dżem z pigwy z pomarańczą

3 godz. 0 min.
4 porcje
Dżem z pigwy z pomarańczą
Belaya Katerina, stock.adobe.com
0

Pyszny domowy dżem można zrobić z dowolnych owoców. Na przykład z pigwy. Aby nie było zbyt mdłe, polecam dodać trochę pomarańczy. W dalszej części przepisu powiem Ci, jak najlepiej to zrobić, aby uzyskać doskonałą konsystencję.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zalej pomarańcze wrzącą wodą i pokrój w drobną kostkę ze skórką.

Obierz i pokrój pigwę w ten sam sposób.

Przykryj wszystko cukrem i pozostaw na kilka godzin.

Zagotuj dżem i gotuj przez pół godziny na małym ogniu.

Opcjonalnie - gotuj dłużej do wymaganej konsystencji.

Zwiń dżem w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy