marynowane świnie na zimę

1 godz. 30 min.
4 porcje
Marynowane świnie na zimę
lisa870, stock.adobe.com
0

W sezonie grzybowym wszystko jest w porządku, z wyjątkiem odwiecznego pytania i co jeszcze ugotować z grzybów. Jeśli nie chcesz po prostu zamrażać i suszyć ich na zimę, proponuję marynować kilka słoików. Na przykład takie pyszne chrupiące świnie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Moczyć świnie przez co najmniej 10 godzin, okresowo zmieniając wodę.

Następnie napełnij je czystą wodą i gotuj przez 15 minut, a następnie spłucz.

Powtórz poprzedni etap jeszcze 2 razy.

Włóż czosnek do sterylnych słoików.

Zagotuj litr wody ze wszystkimi pozostałymi składnikami.

Włóż wieprzowinę do marynaty, gotuj przez kolejne 15 minut i rozłóż na czosnku.

Zwiń słoiki na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy