zimowa sałatka witaminowa

1 godz. 0 min.
4 porcje
Zimowa sałatka witaminowa
Pelin, stock.adobe.com
0

Do takiej sałatki koniecznie potrzebujesz bardzo małych warzyw – to jest jej piękno. Jest minimum krojenia, co oszczędza czas i wysiłek. A poza tym takie słoiki po prostu wyglądają spektakularnie i godnie ozdobią stół. Możesz nawet rozdać kilka kawałków bliskim.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój wszystkie warzywa losowo i ułóż w sterylnych słoikach.

Dodaj wszystkie przyprawy, olej, cukier i sól do wody, gotuj i gotuj przez kilka minut.

Dodaj ocet i zalej sałatkę marynatą.

Sterylizuj półfabrykaty w garnku z wodą przez około 15 minut i zwiń.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy