pieczenie 22.07.2022

chaczapuri z kurczakiem i szpinakiem na patelni

1 godz. 0 min.
4 porcje
Chaczapuri z kurczakiem i szpinakiem na patelni
bbivirys, stock.adobe.com
0

Jedną z najlepszych kombinacji na każdą okazję jest kurczak ze szpinakiem. Tym razem proponuję zrobić takie nadzienie do chaczapuri. Okazuje się bardzo świeży, oryginalny, a jednocześnie niesamowicie satysfakcjonujący. Gotuje się również na patelni!

Składniki

do testu:
do nadzienia:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Połącz suche i mokre składniki ciasta osobno, a następnie wymieszaj.

Pozostaw ciasto na godzinę w cieple, podziel na części i rozwałkuj.

Drobno posiekaj kurczaka lub przepuść przez maszynę do mięsa.

Smaż na złoty kolor, dopraw, dodaj posiekany szpinak i smaż przez kolejne 2 minuty.

Umieść nadzienie na tortillach, zbierz je w woreczki i ponownie rozwałkuj.

Smaż chaczapuri na patelni przez 5 minut z każdej strony.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy