pieczenie 22.07.2022

chaczapuri z mielonym mięsem na patelni

30 min
2 porcje
Chaczapuri z mięsem mielonym na patelni
Wojciech, stock.adobe.com
0

Prawidłowo ugotowane chaczapuri na patelni prawie nie różnią się od tych, które zostały upieczone w piekarniku. Możesz również wziąć absolutnie dowolne nadzienie. Na przykład ta opcja z mięsem mielonym dla całej rodziny.

Składniki

do testu:
do nadzienia:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj cebulę i smaż z mielonym mięsem do połowy ugotowanego. Doprawić.

Zagnieść sprężyste ciasto ze wszystkich składników. Podziel na 2 części i rozwałkuj.

Na każdą tortillę ułóż nadzienie, Zbierz brzegi w torebkę i ponownie rozwałkuj.

Usmaż chaczapuri pod przykryciem na suchej patelni z obu stron.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy