pieczenie 15.02.2022

placki z dyni i marchwi

45 min
4 porcje
Placki z dyni i marchwi
iMarzi, stock.adobe.com
0

Zimą pomarańczowe warzywa należy uwzględnić w diecie. Można je spożywać na surowo, dodawać do zup i różnych dań głównych. Możesz też ugotować bardzo smaczne naleśniki. Wypróbuj ten przepis, a na pewno stanie się Twoim ulubionym.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz dynię i marchewkę, pokrój na duże kawałki i połóż na blasze wyłożonej folią.

Posmaruj olejem roślinnym i piecz przez 20 minut w temperaturze 180 stopni.

Lekko ostudź warzywa i rozgnieć je tłuczkiem do stanu puree.

Dodaj jajka, sól, miód, cynamon, przesianą mąkę i dobrze wymieszaj.

Rozgrzej olej na patelni, łyżką małe placki i smaż na złoty kolor z obu stron.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy