pierwsze dania 25.03.2022

barszcz z pomidorami i kiszoną kapustą

1 godz. 0 min.
4 porcje
Barszcz z pomidorami i kiszoną kapustą
katrinkivi, stock.adobe.com
0

Każda gospodyni ma swoje sekrety gotowania barszczu. Ktoś dodaje grzyby, paprykę lub fasolę, ktoś eksperymentuje z przyprawami. I proponuję dodać trochę świeżych soczystych pomidorów i jeszcze bardziej podkreślić kwaskowatość kiszoną kapustą.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Napełnij kurczaka wodą i gotuj do miękkości. Dodaj pokrojone ziemniaki i gotuj przez kolejne 10 minut.

Drobno posiekaj wszystkie warzywa, wyciśnij kiszoną kapustę.

Podsmaż cebulę do miękkości. Dodaj grzyby, marchew, buraki i pomidory w odstępie kilku minut.

Wlej trochę bulionu i gotuj warzywa pod przykryciem przez 10 minut na małym ogniu.

Wyślij je na patelnię do kurczaka, dopraw i gotuj Barszcz przez kolejne 5 minut.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy