pieczenie 15.02.2022

Greckie placki z pomidorami i fetą

30 min
4 porcje
Greckie naleśniki z pomidorami i fetą
grinchh, stock.adobe.com
0

Takie naleśniki są przygotowywane na słonecznej wyspie Santorini i nazywane są domatokeftedes. Możesz je ugotować w domu. I smaczne są uzyskiwane z dowolnych pomidorów. Podawać z jogurtem, tzatziki lub innym sosem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój pomidory w drobną kostkę.

Zetrzyj fetę. Drobno posiekaj bazylię i obraną cebulę.

Wszystko wymieszaj, dodaj sól, oregano i lekko ubite jajka.

Dodaj mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i dobrze wymieszaj.

Rozgrzej olej na patelni, wyłóż łyżką małe wyspy ciasta i smaż przez 2 minuty z każdej strony.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy