pieczenie 30.03.2022

domowa zapiekanka z twarogu

50 min
4 porcje
Domowa zapiekanka z twarogu
qwartm, stock.adobe.com
0

Zapiekanka z twarogu to klasyk, który przygotowały również nasze mamy i babcie. Jest bardzo smaczny, bardzo prosty, a także dość szybki. Dzielę się sprawdzonym domowym przepisem! Zamiast rodzynek możesz wziąć inne suszone owoce lub kandyzowane owoce.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ubij twaróg blenderem lub przetrzyj przez sito.

Dodaj jajka i cukier i wszystko dokładnie zmiel.

Następnie dodaj śmietanę, wymieszaj i dodaj mąkę.

Namocz rodzynki w gorącej wodzie przez kilka minut, osusz i dodaj do twarogu.

Włóż masę do formy i piecz przez około 40 minut w piekarniku o temperaturze 170 stopni.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy