dania główne 25.01.2022

Casserole z dorszem w piekarniku

45 min
4 porcje
Casserole z dorszem w piekarniku
FomaA, stock.adobe.com
0

Casserole to coś w rodzaju portugalskiej i hiszpańskiej zapiekanki ze śmietaną. Głównym składnikiem jest dorsz. A co jeszcze do tego dodać i jak zrobić, aby wszystko było równomiernie upieczone, dowiesz się dalej w przepisie. Przed podaniem posyp Casserole ziołami i możesz je ładnie pokroić jak ciasto.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ugotuj ziemniaki do połowy ugotowane i pokrój na średnie kawałki.

Pokrój dorsza mniej więcej w ten sam sposób, posiekaj cebulę, dodaj przyprawy i wymieszaj.

Włóż wszystko do formy.

Ubij śmietanę z jajkami, dodaj starty ser i polej dorsza ziemniakami.

Piecz naczynie w piekarniku o temperaturze 200 stopni przez 20 minut pod folią.

Zdejmij folię, zmniejsz temperaturę do 180 i piecz przez kolejne 10-15 minut.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy