dania główne 21.02.2022

zapiekanka z kalafiora i sera

45 min
5 porcji
Zapiekanka z kalafiora i sera
Julia Kochenkowa, stock.adobe.com
0

Nigdy nie przestaję podziwiać potraw z powolnej kuchenki! Nawet zwykła zapiekanka jest uzyskiwana na poziomie arcydzieł restauracji. A co najważniejsze - wszystko to przy minimalnym wysiłku i stracie czasu. Wypróbuj ten przepis i przekonaj się o wszystkim!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Podziel kalafior na różyczki, odetnij szorstkie części.

Umieść kapustę w misce wolnowaru, przykryj wodą i gotuj przez 10 minut.

Wrzuć kapustę do durszlaka i poczekaj, aż płyn całkowicie spłynie.

Zetrzyj twardy ser.

Jajka lekko ubij ze śmietaną, solą i mielonym pieprzem.

Posmaruj miskę wolnowaru olejem, włóż kalafior.

Dodaj ser, polewę jajeczną i delikatnie wymieszaj. Zamknij pokrywkę i aktywuj program "Pieczenie" na 30 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy