dania główne 21.02.2022

Gołąbki ze świeżymi pomidorami w powolnej kuchence

1 godz. 25 min.
5 porcji
Gołąbki ze świeżymi pomidorami w powolnej kuchence
freeskyline, stock.adobe.com
0

Żaden sos nie zastąpi aromatycznych letnich pomidorów. Ogrzane łagodnym słońcem, soczyste i dojrzałe są w stanie zamienić każde danie w kulinarne arcydzieło. Proponuję sprawdzić z własnego doświadczenia, przygotowując pyszne gołąbki.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Oczyść kapustę z uszkodzonych liści, Wytnij łodygę i umieść w garnku z wodą.

Od czasu do czasu wyjmuj kapustę z patelni i delikatnie zdejmij miękkie liście. Powtarzaj kroki, aż usuniesz wszystkie odpowiednie liście.

Ryż opłucz i zalej wrzącą wodą przez 15 minut.

Usuń skórkę z pomidorów, drobno posiekaj.

Obierz cebulę, posiekaj. Zetrzyj marchewki.

Aktywuj tryb "smażenia", wlej olej i smaż cebulę z marchewką na złoty kolor.

Weź część smażenia, dodaj pomidory, sól, mielony pieprz i 100 ml gorącej wody do reszty. Kontynuuj gotowanie przez 3-5 minut, a następnie przenieś do osobnego pojemnika.

Połącz ryż, mieloną wieprzowinę i wołowinę, jajko, mielony pieprz, sól i odstawioną pieczeń.

Połóż trochę nadzienia na krawędzi liścia kapusty, wsuń do boku, zwiń luźną rolkę. Powtórz procedurę z pozostałymi półfabrykatami.

Osobno wymieszaj pieczeń pomidorową, pozostałą wodę, sól i mielony pieprz.

Włóż gołąbki do miski multicookera, zalej przygotowanym sosem i zamknij pokrywkę. Włącz program "gaszenie"na 1 godzinę i 10 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy