dania główne 22.01.2022

panierowane kotlety marchewkowe

1 godz. 0 min.
8 porcji
Kotlety marchewkowe w panierce
stitchik, stock.adobe.com
0

Ten przepis spodoba się wegetarianom, zwolennikom zdrowego odżywiania i ogólnie każdemu, kto Pości lub jest na diecie. Kotlety marchewkowe są przygotowywane bardzo prosto i szybko. Warzywo można wstępnie ugotować lub upiec w piekarniku.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ugotowane marchewki zetrzyj na drobnej tarce lub posiekaj w blenderze.

Połącz marchewkę, semolinę, sól, curry i zmielony czarny pieprz.

Przykryj miskę folią spożywczą i pozostaw na pół godziny w temperaturze pokojowej.

Nabierz łyżką trochę powstałej masy, uformuj dłońmi kotlet, zawiń w bułkę tartą i połóż na rozgrzanej patelni z olejem. Powtórz czynności z pozostałą masą.

Smaż kotlety na średnim ogniu przez 3-4 minuty. Powinieneś dostać piękną złotą skórkę.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy