dania główne 22.01.2022

kotlet po kijowsku

30 min
2 porcje
Kotlet w Kijowie
YB, stock.adobe.com
0

Delikatny filet z kurczaka, roztopione masło, chrupiąca panierka-cóż, co nie jest idealnym daniem? Chcę podzielić się z wami zawiłościami gotowania prawdziwego kotleta w Kijowie. Zgodnie z tym przepisem jest dokładnie upieczony i nie rozpada się!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ułóż filety wewnętrzną stroną do góry, pokrój po obu stronach środka i rozłóż cienką warstwą.

Delikatnie ubij filet przez folię, aby można było owinąć nadzienie.

Wymieszaj miękkie masło z posiekanymi ziołami i solą, aż będzie gładkie, podziel na 2 części, uformuj kostki i wyślij do zamrażarki na 3-5 minut.

Szczelnie zawiń nadzienie w filety i wyślij do zamrażarki na kolejne 3-5 minut.

Ubij jajka z mlekiem i przygotuj mąkę z krakersami.

Zanurz kotlety w mące, jajkach, bułce tartej, ponownie w jajkach i ponownie w bułce tartej.

Smażyć kotlety Kijowskie w dużej ilości oleju roślinnego na złoty kolor.

Następnie wyślij je do piekarnika na 10-15 minut w temperaturze 200 stopni.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy