dania główne 22.01.2022

gulasz z cukinii i kukurydzy

35 min
6 porcji
Gulasz z cukinii i kukurydzy
manyakotic, stock.adobe.com
0

Unikasz tłustych potraw lub jesteś na diecie? W takim razie przepis na gulasz warzywny z cukinią i kukurydzą. Lekkie, obfite i bardzo proste danie doskonale zaspokaja głód i nie przeciąża żołądka. Możesz gotować na patelni lub w kotle z grubym dnem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój cukinię, marchewkę, obraną paprykę i cebulę.

U podstawy pomidorów wykonaj nacięcia w kształcie krzyża, sparz wrzącą wodą, usuń skórkę i pokrój.

Wrzuć kukurydzę do durszlaka i dokładnie spłucz pod bieżącą wodą.

Cebulę i marchewkę smażyć na oleju roślinnym na złoty kolor.

Dodaj cukinię, kukurydzę, paprykę i liście laurowe. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut.

Dodaj zirę, pomidory i kontynuuj gotowanie przez kolejne 5 minut.

Sól, pieprz, wyłącz ogień i pozostaw naczynie pod przykryciem na 10 minut.

Gulasz podawaj na gorąco, posypując posiekanym koperkiem.

Olga Beznosiuk
Przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy