dania główne 20.07.2023

soczysty szaszłyk z szynki wieprzowej

30 min
4 porcje
Soczysty kebab z szynki wieprzowej
HLPhoto, stock.adobe.com
0

Nie jest tajemnicą, że do każdego dania należy używać określonych części mięsa. Na przykład do zupy wskazane jest kupowanie żeberek, a najbardziej soczysty kebab uzyskuje się z szynki wieprzowej. Nie będzie zbędne przypominanie, że ważne jest również, aby wziąć pod uwagę świeżość produktu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Szynkę wieprzową pokroić w drobną kostkę, włożyć do miski i zalać zimną wodą mineralną na pół godziny.

Odcedź, lekko wyciśnij mięso.

Obierz cebulę i pokrój w grube pierścienie.

W misce z mięsem dodaj cebulę, musztardę w proszku, olej, ocet, przyprawy, sól i cukier. Wymieszaj, przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na 8-10 godzin.

Wyjmij mięso z lodówki i pozostaw w temperaturze pokojowej na 1 godzinę.

Połóż mięso i cebulę na szaszłykach.

Smaż na grillu przez 20 minut, często obracając.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy